Fælge fra Vossen
Tips og tricks

Guide: Sådan finder du de rette dæk til dine fælge

Her er tabellen over de rigtige dækstørrelser til dine kommende fælge fra Carmondo. Vi har samlet de mest normale fælgbredder og tilføjet dæk-størrelser til forskellige formål.

Det er det samme problem hvert år – hvilke dæk er nu de helt rigtige til de nye sommerfælge? Hvis du søger på nettet, så er svarene som regel helt forskellige. Derfor har vi her lavet et lille opslagsværk, som fortæller dig præcist, hvilke dæk du skal kigge efter til dine nye fælge.

Du skal vide helt præcist, hvor brede dine fælge er. Det finder du i de fleste tilfælde på bagsiden af fælgen. Her er bredden beskrevet i tommer og efterfulgt af et ‘J’. F.eks. en 8,5 tommer fælg vil have beskrivelsen 8,5J.

Det er også godt at vide, hvad påskriften på siden af dækket egentlig betyder, for den fortæller nemlig de givne mål på dækket. Det kan være sådan her: Der står 225/30-R19 på siden af dit dæk. Det betyder 225 mm i bredden, dækprofilen (højden) er 30% af bredden på 225 mm – og så til sidst at radiussen er 19 tommer.

Når du kender bredden på fælgene, kan du via den her tabel finde de helt rigtige dæk.

Se hvilke dæk, der passer til fælgene her:

DæktabelVores tabel er vejledende, men en rigtig god rettesnor at følge!

Kan du ikke finde bredden på fælgene?
Så kan du nemt selv måle den. Mål fra yder- til inderkant i centimeter og divider tallet med 2,54. Så har du fælgens bredde i tommer. Selv tak.

Søg efter fælge her på Carmondo.dk!

Related Posts