Bilpleje til den rene bil
Tips og tricks

Derfor er bilpleje så vigtigt for din bil

Vedligehold og det at se efter bilen i det daglige bonner muligvis ikke ud som en topprioritet over ting i din dagligdag. Medmindre du da er bilentusiast. Men det burde det.

Der er nemlig mange fordele ved at holde bilen ren og i tiptop stand. Præcist hvordan og hvorfor bilpleje er en god idé, skal vi komme ind på nu her.

Bilpleje øger gensalgsværdien
Er du som bilister er flest, skal der fra tid til anden ske noget nyt i garagen. Så med mindre pengene til det næste bilkøb hænger på træerne i din husholdning, kommer vi ikke uden om, at alt fra læderpleje til fælgrens er en god idé. De fleste bilkøbere går nemlig i lange buer uden om biler, der ser misligholdte ud.

Er du derimod god ved din bil fra tid til anden, kan du roligt regne med at holde en rimelig gensalgsværdi. Måske vil det endda kunne øge prisen i forhold til de andre eksemplarer, som er til salg af lige din bilmodel, når du vil sælge.

Købere vil altid kigge efter bilens generelle stand. Det inkluderer lakken. Jævnlig lakpleje kommer du altså langt med. I det lange løb sparer det også dig selv for kedelige, kosmetiske reparationer, hvis du er typen, der holder længere end gennemsnittet på et sæt bilnøgler, før de skiftes ud.  Vil du spare tid, er en lakforsegling også en virkelig god ide. Så skal du heller ikke finde polergrejet frem så ofte.

Øger sikkerheden
Vi fortænker dig ikke i det, hvis du rynker lidt på næsen over, hvordan bilpleje kan hænge sammen med bilens generelle sikkerhed. Men det er egentlige meget simpelt. Biler ruster. Og særligt i et meget omskiftligt klima som det danske. Og en rusten bil vil altid være i dårligere stand end en, der er rustfri. Desuden er det vitalt, at du til enhver tid kan se ud af bilens ruder. Så heller ikke her slipper du for at gøre et minimum af en indsats. I det tilfælde kommer du heldigvis altid langt med en effektiv ruderens.

Det ser bare bedre ud
Vil du bryde dig om at komme og gå i et beskidt hjem? Nej, vel? På samme måde skal du tænke om bilen. Også selvom det måske ‘bare’ er et transportmiddel. Ikke bare er det godt for dit helbred, at alle flader, du rør ved, ikke er bakteriebomber.

Det ser også altid bedre ud med en ren bil. Ude som inde. Indvendigt kan det ligefrem være afgørende. Har du eksempelvis et airconditionanlæg, kan du holde svamp og andre ulækre sager i skak ved at bruge systemet. Ja, også om vinteren. Men skulle du glemme det, kommer du langt med en airconrens af god kvalitet, inden du lader værkstedet skrive den helt store regning for et A/C-service.

Related Posts